Προορισμοί ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Με ιδανική γεωγραφική θέση η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η βάση για να ανακαλύψετε τις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας.

Επιλέξτε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από τη μεγάλη ποικιλία που σας προσφέρει η Salonica Rent a Car και ταξιδέψτε οικονομικά και με ασφάλεια.

meteora kalambaka

Μετέωρα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα

Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Με ένα αυτοκίνητο από την Salonica Rent a Car και μόλις περάσετε την πόλη των Τρικάλων θα δείτε τα Μετέωρα στο βάθος του ορίζοντα να ορθώνονται σαν πελώριοι απολιθωμένοι γίγαντες. Φτάνοντας στην Καλαμπάκα θα τα θαυμάσετε από κοντά και θα σταθείτε με δέος στη σκιά τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους θεόρατους βράχινους όγκους, θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: σαν να ταξιδεύετε πίσω, στην απαρχή του χρόνου.

Την μακρινή εποχή των γεωλογικών ανακατατάξεων του φλοιού της γης, τα Μετέωρα ήταν μικρά ξερονήσια μιας ρηχής θάλασσας που κάλυπτε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε από την περιοχή και να μη μείνετε εντυπωσιασμένοι από τους θεόρατους αυτούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

Στα Μετέωρα, στο Καστράκι και στην Καλαμπάκα θα έρθετε και θα ξανάρθετε πολλές φορές, μα όλες θα είναι το ίδιο μαγευτικές σαν την πρώτη σας.

Οι πρώτες σκήτες, στήθηκαν ψηλά από το έδαφος μέσα στις σχισμές των βράχων, κάπου εκεί στον 12ο αιώνα. Αργότερα κτίστηκαν τα μοναστήρια και σιγά­ σιγά άρχισαν να οργανώνονται οι μοναστικές κοινότητες που έφτασαν μέχρι τον 14ο αιώνα, στις 24 τον αριθμό. Όμως η ακμή των Μετεώρων και του μοναχισμού κορυφώθηκε μεταξύ 15ου και 16ου αιώνα.

Η θρησκευτική κληρονομιά των Μετεώρων προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επισκέπτονται τις εκκλησίες και τα  μοναστήρια που βρίσκονται σε μία περιοχή με εξαιρετικό και μοναδικό τοπίο. Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα και παράλληλα αναδεικνύει την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας.

Η εταιρία μας Salonica Rent a Car , με δυο γραφεία, ένα στο κέντρο της πόλης, εντός της αίθουσας εκδόσεων εισιτηρίων του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και ένα στην περιοχή του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (SKG) σας παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων με παραλαβή /παράδοση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG) και σε οποιαδήποτε ξενοδοχείο εντός της πόλης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

meteora monasteries